lördag 5 maj 2012

kycklingspett

ca 600gram kyckling som tärnas i lagomstora bitar

Marinad

ca 1tsk koriander som mortlas
2msk oregano
1½ dl chilisås
ca ½ dl olivolja
salt
peppar
1½ krm spiskummin (malen)
1½krm chilipulver
½ tsk liqued smoke
l tsk honung
1 pressad vitlöksklyfta
allt blandas samman och hälls över kycklingen som ligger i två påsar, in i kylen efter att det blandats ordentligt. Låt ligga över natten..
Trä Kycklingen på spett som legat i blöt innan så klart (har glömt det en gång, inte igen!)
Sedan på grillen och grilla tills du känner dig nöjd.. ( vad mer kan man säga, jag vill ha saftig kyckling inte torra bollar)


Glaze
1 del honung
1 del chilisås
1 del japansksoya
oregano
lite rödvinsvinäger
salt & peppar
paprikapulver
en skvätt lime

Pänsla på glazen och servera
kan serveras kalla också, så perfekt om man vill ha ett buffé bord, ex midsommar eller studenten i



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar