tisdag 11 juni 2013

Välkommen

Alla vänner är välkommen på fika hos oss
Det finns nybakade, jordnötskakor och ingefärskakor.. skrolla ner och där hittar du recepten 
som ni själv klart får äta och mysa på våra balkong som nu fått nya blommor i blått denna gång.. 
Mycket mysigt och hjärtat var en pärla på att hjälpa mig att plantera.


Ingefärskaka

dessa var jätte enkla att göra och smakar som en blandning av pepparkakor och drömmar... något för mig!

ca 28 st
125gram rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
½dl mörksirap
1 ägg
5½ dl vetemjöl
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk malen ingefära (mellan 2-3tsk)
½-1 tsk kanel

Gardering : strösocker

Gör så här:
Blanda ihop smör och socker till en smet (jag använde assistenten) tillsätt ägg och sirap.
Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner i smör blandningen till en jämn smet,
låt vila i kylskåpet i ca 1 timma.
Sätt ugnen på 200 grader, rulla den till små bollar som rullas i strösocker innan du sätter dem på ungsplåten. 
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.. Låt svalna

Jordnötskaka 

1 burk Kung Markattas jordnötssmör med salt
1 1/2 dl Kung Markattas lönnsirap
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl Kung Markattas kokosflingor
300 g choklad (jag använde ljus, men det är en smaksak)
8 dl cornflakes


Blanda jordnötssmör, lönnsirap, socker, vaniljsocker och kokosflingor i en kastrull och låt sjuda i ca 1 minut. Blanda med lätt krossade cornflakes. Lägg blandningen i en långpanna och platta ut till lagom tjocklek. Smält chokladen i vattenbad och bred ut över kakan. Låt stå i frysen i ett par timmar så att kakan stelnar. Skär kakan i bitar (låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter så går det lätt att skära).
(http://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/jordnotskaka-god-som-godis-845/)

Mycket goda som vanligt!
Välkommen! 

1 kommentar:

  1. Är ni kattvakt eller har ni skaffat er en liten kissemisse?

    SvaraRadera