söndag 23 juni 2013

Hallon cheescake

Midsommar 2013

½ pkt degestiv kex
100 gram smör

100gram philadelfia ost
1½ dl florsocker
3dl hårt vispad grädde

hallonkräm
frysta hallon

  1. Krossa degestiven och blanda med det smälta smöret platta ut i form. Ställ svalt.
  2. Vispa osten och florsockret blanda samman med den hårt vispade grädden.
  3. Lägg på degestivbotten. 
  4. Bre hallonkrämen på ost blandningen. 
  5. Dekorera med frysta hallon och ställ i kylen tills de tinat.


Jag gör denna kvällen innan då den bara blir godare och godare då den får stå.

Efterrätten Midsommar 2013.
Fick det av min gamla granne Alice i Grundvik. 
Perfekt lagom syrlig och söt och fluffigt och krämigt.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar