måndag 25 februari 2013

Banan Kaka


Vill du göra många för ex dopet, fotbolls matchen, festen så ta dubbel sats och gör i en ugnsplåt det gjorde jag blev super bra!
20x30 cm form                       Ugnsplåt

4 ägg                                                8 ägg
4 dl socker                                     8dl socker
200 gram  smör rumsvarmt    400 gram smör rumsvarmt
2 st mogna bananer                  4 st mogna bananer
2 dl gräddfil                                   4 dl gräddfil
6dl vetemjöl                                 12 dl vetemjöl
1msk bakpulver                          2 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat                          2 tsk bikarbonat

       1.            Sätt ugnen på 180 grader.
       2.            Smörj och bröa formen
       3.            Vispa  ägg och socker pösigt med elvisp eller maskin.
       4.            Tillsätt det rums tempererade smöret och vispa ytterligare.
       5.            Mosa bananerna och blanda samman med gräddfilet.
       6.            Vispa ner i ägg smeten.
       7.            Blanda samman alla torringredienser och vispa ner lite åt gången i äggsmeten.
       8.            Blanda ner  formen och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Känn med provsticka så att kakan är klar…
Grymt god kaka att ha hemma, behövs inte stora bitar utan skär i små!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar