torsdag 7 januari 2016

Mandelpotatisplättar med löjrom, gräs och rödlök samt en klick cremè fraiche

Till förrätt på nyårsafton serverades mandelpotatisplättar. Enligt mig det godaste vi åt på kvällen. Fördelen är att du kan göra klart den och placera på bordet innan alla gästerna han komma. Mycket förkvällen hade värdparet förberett så vi inte behövde stå i köket så mycket. 



12 portioner
12 mandelpotatisar                   1½ rödlök
3 ägg                                         3st liten citron
3dl crème fraiche                      300gram löjrom
3dl vetemjöl                              3dl crème fraiche
1 ½ dl vispgrädde                     3msk hackad gräslök
6krm salt
Smör

Gör så här:


Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme 1-2 min per sida. Värm ev plättarna en kort stund i 200° varm ugn innan servering. Skala och finhacka rödlöken. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i mindre bitar. Fördela löjrom, lök, crème fraiche, gräslök och citron på plättarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar