Till förrätt på nyårsafton serverades mandelpotatisplättar. Enligt mig det godaste vi åt på kvällen. Fördelen är att du kan göra klart den och placera på bordet innan alla gästerna han komma. Mycket förkvällen hade värdparet förberett så vi inte behövde stå i köket så mycket.
12 portioner
12
mandelpotatisar 1½
rödlök
3 ägg 3st
liten citron
3dl crème
fraiche 300gram
löjrom
3dl
vetemjöl 3dl
crème fraiche
1 ½ dl
vispgrädde 3msk
hackad gräslök
6krm salt
Smör
Gör så här:
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och
pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde,
mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små
plättar i pannan och stek på medelvärme 1-2 min per sida. Värm ev plättarna en
kort stund i 200° varm ugn innan servering. Skala och finhacka rödlöken. Skala
citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i mindre bitar.
Fördela löjrom, lök, crème fraiche, gräslök och citron på plättarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar