lördag 2 juni 2012

Ost bröd, LCHF

När man kört ganska hårt utan kolhydrater så kan man bli sugen på bröd.. eller är det bara jag.. Jag har testat på bröd typer och detta är så gott! ge det bara lite tid  i ugnen så osten får ge smak till brödet.


2 dl vatten
2 dl pofiber
2½ dl riven ost
2 st ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk brödkrydda
salt
solrosfrön

  • Blanda först alla torr ingredienser
  • blanda sedan i resterande.
  • låt svälla i 20 minuter
  • form till åtta bollar och platta ut på en plåt
  • strö över solrosfrön (kan avstå)
  • in i ugnen i 200 grader i 20 minuter tills osten fått lite färg.
  • låt svalna under handduk och dela innan servering.

Jag gör dubbel sats och har en i frysen. Passar perfekt till frukost eller mellan mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar