måndag 11 juni 2012

Broccoli och kassler gratäng.


 500 gram Kassler
Broccoli
½ Purjolök
Ost sås.
Mjölk
Grädde
Riven ost
salt & peppar

Värm mjölken och grädden
(du tar så mycket du vill jag tar lite mer grädde så det blir som mellan grädde)
 till sätt riven ost och rör om under tiden osten smälter
låt puttra i ca 10 minuter under omrörnng så den tjocknar lite..

Blanda kassler, broccolin och purjolöken i en ugnssäker form, häll över ost såsen och strö lite riven ost över.  grädda mitt  i ugnen i 175 grader i 30 minuter och tills osten fått lite färg.
Låt den gärna stå ett tag och tjockna till sig, då blir en extra krämig.

denna gång blev min inte så krämig då lillen var hungrig och jag orkade inte vänta längre på att det skulle bli klart...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar