tisdag 10 mars 2015

Basilika gräddad pasta med korv

Basilika gräddad pasta med korv
Allas favorit, enkelt och snabbt tillagat. Allra godast i matlådan dagen efter.

6 personer (4 port +två matlådor)
7 dl Gnocci pasta eller annan större pasta så som Castellane Parmigiane
3/4 Korvring
en burk med pasta sås med tomat och basilika
3dl grädde som vispas
riven ost ca 200gram


  1. Koka pastan enligt instruktioner på paket. 
  2. Skär upp korven i trianglar.
  3. Blanda ned pastan i pastasåsen med basilika och tillsätt korven. Rör om så såsen kommer in i pastan. För över till en gratängform.
  4. Blanda grädden och den rivna osten. Bre över blandningen.
  5. Grädda mitt i ugnen på 175-200 grader tills osten fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera med en god sallad.

Tips om man vill göra den lite kryddigare välj en starkare korv.
Denna rätt har jag ännu inte stött på någon som inte gillar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar