1 burk Kung Markattas jordnötssmör med salt
1 1/2 dl Kung Markattas lönnsirap
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl Kung Markattas kokosflingor
300 g choklad (jag använde ljus, men det är en smaksak)
8 dl cornflakes
Blanda jordnötssmör, lönnsirap, socker, vaniljsocker och kokosflingor i en kastrull och låt sjuda i ca 1 minut. Blanda med lätt krossade cornflakes. Lägg blandningen i en långpanna och platta ut till lagom tjocklek. Smält chokladen i vattenbad och bred ut över kakan. Låt stå i frysen i ett par timmar så att kakan stelnar. Skär kakan i bitar (låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter så går det lätt att skära).
(http://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/jordnotskaka-god-som-godis-845/)
Mycket goda som vanligt!
Välkommen!
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl Kung Markattas kokosflingor
300 g choklad (jag använde ljus, men det är en smaksak)
8 dl cornflakes
Blanda jordnötssmör, lönnsirap, socker, vaniljsocker och kokosflingor i en kastrull och låt sjuda i ca 1 minut. Blanda med lätt krossade cornflakes. Lägg blandningen i en långpanna och platta ut till lagom tjocklek. Smält chokladen i vattenbad och bred ut över kakan. Låt stå i frysen i ett par timmar så att kakan stelnar. Skär kakan i bitar (låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter så går det lätt att skära).
(http://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/jordnotskaka-god-som-godis-845/)
Mycket goda som vanligt!
Välkommen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar