lördag 30 november 2013

Jordärtkockssoppa med bacon lindade dadlar

Jordärtkockssoppa

·         500 g jordärtskockor
·         1 st gul lök
·         Arla® Svenskt Smör
·         1 dl torrt vitt vin
·         5 dl vatten
·         2 st grönsaksbuljongtärningar
·         2 12 dl Kelda® matlagningsgrädde
·         1 krm vitpeppar
Gör så här:
  1. Skala och hacka löken. 
  2. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. 
  3. Fräs löken i smör i en kastrull.
  4. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar.
  5.  Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  6. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden innan servering (jag gjorde basen tidigt och sedan värmde jag upp soppan och redde av den..)
foto: http://ninna77.blogspot.com


Bacon lindade dadlar

Tillagning

  1. Linda en baconskiva runt varje dadel. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form. 
  2. Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt. 
innan ugnen

Servera dadlarna ljumna eller kalla.  det räcker gott och väl med tre per person.. jag älskar detta till ett glas rött.. mums för själen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar