Botten
3 ägg
4½ dl strösocker
4dl vetemjöl
1½tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4msk kakao
225 gram smör
2 dl kokande vatten
Kokoskräm
225 gram smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos (200gram) men eftersom jag är galen i kokos
i fika så blev det kanske 300gram..
Gardering
200 gram ljus choklad
½ msk olja (mild)
1.
Sätt ugnen på 175 grader Smörj och bröa en form
24x30 Jag använde en dubbelt så stor
till samma mängd… det vill säga en ugnsplåt! Jag använde även kokos istället
för ströbröd.
2.
Vispa ägg och socker poröst, Jag använder
bakmaskin så det vispas riktigt ordentligt.
3.
Blanda samman alla torr ingredienser som du
sedan vispar ner i äggblandningen.
4.
Smält smöret och koka upp vattnet i samma
kastrull som du sedan vispar ned i smeten.
5.
Bred ut i den förberedda formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
6.
Börja med
kokoskrämen… Kyl kakan i 30 minuter
frysen efter det att den svalnat lite.
7.
Kokoskrämen
8.
Smält smöret och blanda ner kokos,
florsocker, ägg à
kokas samman under omrörning. Eftersom att det är kokos i krämen så är det
bra att den får stå och svälla lite…
9.
Bred på kokoskrämen på botten.
10.
Smält 2/3 av chokladen och finhacka den
delen som återstår, rör samman så allt smälter och blanda samman med oljan. Bre
över chokladen på kakan.
Skär upp kakan när kokoskrämen stelnat något.. men var
försiktig så att chokladen inte spricker.
Den här kakan är syndigt god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar