onsdag 28 november 2012

Köttfärslimpa med mögelost sås

idag har jag gjort köttfärslimpa vilket jag tycker är ett mycket enkelt och gott sätt att använda sig av köttfärs... till gjorde jag ugnsrostade morotsstavar och klyftpotatis med salt  och peppar gav mig även på att göra en blåmögelost sås som jag enbart gjorde med hjälp av rester av ostbrickan 50%grädde 50% mjölk och lite salt, kokade upp, silade av och fick sedan små koka i en halvtimma...
2 åringen här hemma älskade såsen också. (hade själv klart sallad till också..)

Köttfärslimpa.

600 gram nötkött

1½ medelstor rödlök
champinjoner (använde en liten burk med konserverade)  stek dessa i LITE smör.

1 ägg
2msk vispgrädde
2msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
ströbröd
salt & peppar

bland allt samman i en bunke och pressa ner i en lagom stor bakform..

grädda i 200 grader kommer inte ihåg tiden men tills den är genom gräddad men saftig så tippar på beroende på form på ca 30 minuter

önskar jag kunde bidra med en bild men tog ingen och samma problem som innan och de här var för gott för att inte dela med sig av1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar