onsdag 21 januari 2015

Återbruka mera

På alla de tusen facebook sidor som finns så finns det en som heter Återbruka så jag tänkte visa ett återbruk som jag gjort här hemma & används flitigt.

Ljuslyktor

Två gamla glasburkar
Hobbyfärg
Ståltråd

Tejpade tejpen och målae färgen mellan. Tog bort tejpen och nä det torkat fäste jag ståltråd och sedan hände jag upp dom. Mysigt och perfekt till vanliga gravljus som lyser i 72 timmar.

Snabbt och billiga ljuslyktor samt återbrukat.

måndag 19 januari 2015

Avkoppling



Lavendeldoftande kvällsmys

Jag har efter alla år lärt mig hur jag ska orka slappna av i badet.
För att jag ska känna jag har ro att ligga i badet har jag lärt mig att inte stressa till något "måste" som ska fixas.. så ingen tid att passa hjälper. Inte för varmt för då blir jag dåsig och sedan börjar jag frysa.. inte för mörkt för om jag har ljus tända i badkaret spenderar jag för lång tid på att tänka på att jag måste stiga upp och tända ljusen eller "flytta" dom till något säkert ställe och kunna se något när jag ska duscha. Men ett av de viktigaste en film att titta på.. ibland efter som jag gillar vin och gott vin ska de vara får de även följa med in i dimman, och då menar jag dimman genom massa ånga från mitt badskum. 

Detta fick bli min myskväll och det var efterlängtat.

söndag 18 januari 2015

snart är de påsk


I år fick verkligen julen stanna länge satte upp den tidigt för tidspress och fick stanna till i fredags. exakt på dagen två månader. så nu känns de tomt utan granen men snart så sick sackar jag mellan lego och annat så de lär fylla ut tomheten. 

lördag 17 januari 2015

min hall

Det slog mig för ett tag sedan att min käre son har extremt många ytterplagg! speciellt som bara hänger i hallen. 


Sonens kläder i hallen

Började att gå igenom hela högen då det kändes lite konstigt.. 
två overaller, tre vinter jackor, ett par vinter täckbyxor  av detta kan jag säga att en av overallerna var helt ny då sonen fått välja en då den andra var för liten (avskydde då overallen var för liten som barn) så jag var medveten om detta..

Sedan till  resterande, sommar fleece, vindbyxor och så vidare... tydligen är jag lite kass på att plocka undan höst-kläderna.

Syns ej på bilen men det är två rader med krokar som alla var fulla.. men inte längre.

måndag 12 januari 2015

kärleken till sitt barn


Mitt hjärta, mitt allt min solstråle och min gulliplupp
Att titta på gamla bilder när hjärtat var bara ett år skapar en massa känslor i kroppen. Jag vill nästan pussa sönder ungen när jag ser han :)

lite skillnad från dagens snart femåring som förbluffar mig med all saker som han vet.. och kan.
Julafton 2014


lördag 10 januari 2015

Belgiska våfflor


Varannan söndag brukade jag göra våfflor, vanliga våfflor som kan bli hjärtan. Jag har nu införskaffat mig ett belgiskt våffeljärn. Idag är det lördag och vi tog slag i saken och sliskade till det lite.

Belgisk våffla med skivad banan och nutella
Jag gjorde vanlig våffelsmet:

100 gram smör (smält och låt svalna så det inte är för varmt)
4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl ( byt ut 1 dl mot havrekli eller grövre mjöl)


  • Blanda mjöl och bakpulver 
  • Tillsätt hälften av mjölken, vispa till den när slät och vispa sedan ned resterande.
  • Blanda i det smälta smöret, spara lite för att pensla järnet innan första våfflan skall gräddas.
Smaskens, ovan har jag en riktig sockerkick. 

Sonen gillade vanliga våfflor mer sa han fast de är hjärtan och de är alltid kul samt vanliga är tunnare, jag gillar båda de här kan man göra mer matiga om man vill. 

Belgisk våffla med vaniljglass & hallon samt lite socker

måndag 5 januari 2015

Spenat plättar


2-3 ägg beroende på storlek, (jag brukar ta två).
½ dl keso
Spenat ca 1-2 nävar 
1 msk Havregryn
salt

Sätt allt i en mixer, kör mixern till den är slät och fin och har en härlig grön färg.

Häll i en varm stekpanna med lite matfett i och stek.. mums denna har jag ätit som middag efter träningen och har köttfärssås med sparris i men funkar bra med önskat tillbehör.

söndag 4 januari 2015

New Year's Resolution

PÅ nyårsafton är det ett ämne som jag tror samtliga tar upp "vad/ska du ha för löfte i år"

Jag har som inte haft några löften då jag tycker jag har tillräckligt med krav i mitt liv för att allt ska fungera.  Sist jag hade ett löfte så höll jag det så varför chansa med den historian.
Bild hämtad från Bakeliten

De vanligaste löftena måste vara: börja träna, äta hälsosammare och  sluta röka/snusa?

Det här med träningen och  "börja mitt nya liv", vad är det för fel på livet du har nu om du känner du måste börja ett nytt? Vi har ett liv! Träna ska vara roligt, du ska känna dig stolt och nöjd då du är klar, annars om du inte känner så här kommer du inte fortsätta! Det finns tusen former av träning. Men det de flesta väljer är gymmet, som nu är det full smockat och i februari är det som innan igen. Jag har hittat mina pass som får mig att le under hela träningen ibland är det svårt hålla inne skrattet och visst ibland vill jag bara skrika av smärta för musklerna håller på att vika sig. Sedan kosten.. om du är van att äta slisk och "ohälsosamt" varje dag som de flesta är medveten om... vad ska du ändra nu? Slå inte om hela din vardag för att börja ditt nya liv gör enkla förändringar som bara fika och godis på lördag och eventuellt bara jämna månader, så blir det enklare att uppnå, och ha då inte dåligt samvete för att du köper en godispåse då ska du njuta av det du äter och inte få dåligt samvete. 

Min andra kommentar till det hela blir, jag har varit rökare och med det menar jag att paniken startade om jag inte hade mer än tre cigaretter i närheten. Rökte med andra ord ett paket per dag. Jag ville på papper inte vara rökare men att sluta var jobbigt ämne det blev först när jag och min dåvarande sambo bestämde att vi skulle försöka bli med barn som jag bestämde mig för att verkligen sluta. Hade kommit en bit in i "Äntligen ickerökare för kvinnor" men inte genom hela för mitt uppsatta datum så jag köpte plåster. Det som jag tyckte var sjukt komiskt med dessa plåster var att det skulle ta 10 veckor att bli rökfri med dem.. Till det sa jag ooh ALDRIG! Så det blev 2 veckor med det stora plåster som verkligen fick mig att tänka på annat! Det kliade så fruktansvärt då jag var allergisk mot klistret eller något i dem som gav mig röda rutor på hela kroppen.. Så vecka tre hade jag enbart plåster på jobbet där mitt sug att röka var störst men det försvann.. Sedan blev stickan blå och barnmorskan sa att jag var tvungen sluta med all form av nikotin då det är det som är giftigt för fostret/barnet. Så här fem och ett halvt år senare är det svårt att tänka att det där var så viktigt att ha cigaretter fast förstår de som har ett beroende men att det är psykiskt och man är hjärntvättad.. kommentaren som alla rökare säger "jag måste gå och röka för att stressa ned" du blir stressad så fort du inte röker, detta förstår du då du slutat röka! 


Det jag vill säga ni som har de som löfte som ni verkligen vill sluta eller börja med något, gör de nu vänta inte till nästa måndag för det kommer inte ske låt det bli idag! 

Ha inte för stora krav på er, världen idag kräver att man ska vara någon slags super människa, och det finns ingen som är perfekt alla har vi våra brister men det här hur vi handskas med dem som kan få oss att växa. 

lördag 3 januari 2015

2015

Jag kan inte påstå att jag tycker det här året har varit så där jätte toppen, kan bero på att 2013 var ett grymt bra år med ett bra avslut i kropp och själ. Det här året 2014 har verkligen inte nått den nivån.. tråkigt nog, men tror det beror just på att 2013 var jätte bra och mycket positivt hände. Sommaren blir dock svår att bräck (maj-september) med go väder.. :)  Min slutsats till det hela, detta år kommer bli så bra då! 

Tänker bjussa på en efter träningen bild på mig själv helt naturell som en bra start på 2015,dock inte den första januari för då var jag för seg för att röra en enda viktplatta, så vi gick på promenad istället så det blev dag 2 på året.

svettig och bränner i benen som de ska vara

Have a good one!