torsdag 16 augusti 2012

sommar

jag vill att alla dagar ska vara som denna!

packade  badväskan kvällen innan och stekte och dubbel marinera de kycklingen till pasta och kycklingsallad.. 

Vi begav oss till Gläntan med min systerdotter och syster det vill säga hjärtats kusin och moster, barnen är jämngamla och leker jätte bra tillsammans..

Vi kunde inte ha fått bättre väder än det idag! vi var så klart först på plats tonåringarna anlände då vi var på väg hem.. (småbarnsmammorna är uppe med tuppen då man ska hålla sig till rutinerna!)

Det blev mitt första dopp och strand besök för i år..  men har inte badat på säkert två..

Hjärtat är inte så överförtjust i att bada med hela kroppen men att leka i vatten de tycker han är kul, så jag badade lite med kusinen så då ville han också testa.

Barnen lekte hur som helst först och vi låg på filtarna och surrade  och tänkte oj vad lyxigt det här är! Barnen leker och busar och skrattar för sig själva, och vi sitter och tittar på och dricker kaffe..

Vi la oss närmare vattnet men i mitten då det var så lång grunt att barnen lekte i pölarna närmare stranden så vi hade jätte bra koll på dom!

Lunchen gick hem  hos lill killen men lilltjejen ville mest leka och bada.. men han satt lugnt och åt upp sin sallad och hennes portion..

Sedan när vi skulle hem blev det så klart lite tråkigt då båda barnen vill stanna och bada mera.. men de var ganska trötta så vi skyndade oss hem så de skulle få sova i vagnen..

då passade jag på att plugga..  under tiden syster passade vagnarna...

efter middagen så åkte vi till båthamnen och badade..jag hade faktiskt lovat honom och var ganska sugen själv på ett kvälls dopp.. och så följde de med också..
Han sa faktiskt i hallen då vi klädde oss..
-De komma också!!??!!     han gillar sin moster och kusin jätte mycket och de märks..!

Behöver jag säga att han somnade gott efter kvällsfikat..?
¨

BILDER KOMMER; gick inte att ladda upp..

Pesto och Bacon pasta

Pesto pasta med bacon
Koka upp önskad pasta ca 5dl, smaken är som baken så välj den du gillar. men tycker att denna passar perfekt lagom men sås fastnar.
Två paket bacon som du klipper och steker i stekpanna, ta sedan av och låt fettet droppa av på hushållspapper.
skiva en grön och en röd och stek lätt i stekpannan.
Ta en burk med pesto ca 1½dl och blanda ut med turkisk yogurt.
Blanda den varma kokta pastan med alla ingredienser i en skål och servera.

Lätt och passar även till utflykten men om den sätts i kylskåp bör den värmas innan..

onsdag 15 augusti 2012

Smörstekt laxfilé med pressad potatis och hummerhollande sås

grymt gott! ber om ursäkt då de saknas sallad på tallriken.
Du har jag äntligen en potatispress!

skala och koka potatis i saltat vatten.
Gör en vanlig hollande sås och tillsätt hummerfond under tiden den sjuder svagt under omrörning på plattan.
smält smör i en stekpanna och krydda med citronpeppar och lite salt, stek laxen på varje sida i ca 2-3 minuter så den är lite rosa i mitten.
Pressa önskad mängd potatis på tallriken..

Ät och njut!

tisdag 14 augusti 2012

Nolia 2012

Nu har Nolia passerat och kommer om två år igen..

Detta år blev det inga stora köp, var nära att jag köpte en säng men tog mitt förnuft till fånga och insåg att det inte är så smart just nu..

Gick med Hjärtat och hans momma och morfar. Snällare barn får man leta efter! Inge gnäll alls! Han satt stilla i vagnen och så provade jag och han sängar, då var han jätte glad!

Han gillar allt med fordon plan, bussar, bilar, skoter, gräsklippare så han hade mycket att titta på, och inge gnäll alls!

Blev lite shoppat..

tre nya kokböcker

små markeringspennor
slipper kanske ha med två pennfack nu till skolan..

Bamse tröja till hjärtat

Prydnads kuddar


plastfilm till min maskin insåg då jag kom hem att jag hade två sedan förra året.


Moped tröja till hjärtat som han ville ha på direkten..

han fick också en ballong och den var super rolig att leka med hemma.

måndag 13 augusti 2012

need a haircut?

men min frissa kommer hem!

Projekt bord och stolar del 5

Nu är alla lager målade!

bordet in köket men alla andra saker som innan..
Då färgen sken igenom blev det tre varv med täckfärgen och pga av fuktigheten i luften så tog det drygt 2veckor innan  det var ok att snabbt ta i bordet och stolarna utan att lämna märken..

Jag har  nu under tiden bordet funnits på plats ändrat lite på detaljerna, för att nu kommer vi till en mörkare period och jag kommer sitta mycket där inne, då jag har ett svart bord och när jag flyttade in gjorde jag om bänkskivorna till svarta så alla plana ytor är svarta, vill jag ha in ljus och lite färg..
nya saker till matplatsen
Jag har då sytt en gardin i det vita stockholmstyget på IKEA. Tagit bort ramarna i fönstrett då det nu är öppet pga kappan i fönstrett, färg glada blommor i rosa för att bryta av mot det svarta. En ny Isa tavla så klart (har så klart kvar den andra Isa tavlan som hör till köket). Nya kuddar inköpta på Nolia mässan blev ljusgröna med lite glans.
slutresultatet
Jag är nöjd med resulatet ska bara hitta en vaxduk och sy fler kuddfodral..
före och efter bild..

före till vänster
efter till höger

Vad tycker ni?

lördag 11 augusti 2012

De här med loppis

Vilken lång från varo detta blev, känner helt enkelt att det varit noll saker att skriva om..

Haft inskolning på dagis och nolia är nu igång.. var nära att jag köpte en kontinental säng (180) men tog mitt förnuft till fånga.. tur var väll det för att de hissades en flagga då jag läste horoskopet på eftermiddagen..

Föra helgen var det kvälls loppis och det var en mycket trevlig kväll.. gick med en arbetskamrat och barne och hej vad det fyndades.. vi fick nästan inte med oss sakerna.. men gillade tanken på kvällsloppis då var det fler som kom och alla var piggare.. men idag var det dag som gälde..
glad kille har inte tid att bli fotograferad..

hittade tuvär om man säger så ett fisher price little people garage till hjärtat han blev glad men snart behöver alla sånna leksaker ett eget rum! kan trösta mig med att han leker grymt bra och mycket med dom! :) (förra helgen så fyndade jag en bondgård till hans lilla kusin, min systerdotter).. idag blev det också en mjukfotboll som jag tänkte shoppa på nästa ikea tripp.
Och något som inte är likt mig är fynda kläder!
3par jeanse (ett bamse, esprit och lindex) en t-shirt (ME & I) och en långärmad fin tröja... för 80kr! knappt använda och väl vårdade!
sedan små whisky glas stora som shotglas.. perfek till likör kaffe och grädde.. :)
Hjärtat blev jätte nöjd då han såg dom på morgonen perfekt som jucieglas åt hjärtat, och så tyckte han det var roligt en i hans storlek.. (han dricker smoothie på kortet..)

Jag tror att jag själv måste ta och så på loppis och få bort lite saker som bara skräpar.. har en hel del.. så nästa år! blir väll det ett bord på 6 meter..


Men något jag tänker på är.. kollade på en turkos sallads skål som en tant i 70års åldern hade.. hon ville ha 700kr för den! behåll den då! och vissa vill sälja leksaker för 300kr! själv så allt över 50kr på loppis är dyrt!! de med batteri kanske inte funkar som hände mig förra helgen en motorsåg till hjärtat.. sten död han leker med den ändå men varför ljuga? hade kanske köpt den för en 10 mindre..  och hade jag bott på son så hade jag gått tillbaka och sagt till.. bara för att det är så fult gjort...
nä den här loppis trenden har fått vissa att vilja ha så mycket betalt för sakerna det kan jag förstå men då kanske man ska lägga upp de på tradera, blocket köp och sälj sidor..
De var en tjej som ville ha 120kr för ett plan från little people och då sa jag nej tack.. då frågade hon mig vad jag betalade för garaget.. när jag svarade så sa hon inge mer.. som sakt alla har sin gräns.. visst nog händer det kanske att jag vill köpa något för 150kr.. men då ska de vara ett kap.. (proffs loppisarna hoppar jag alltid över och de som vill ha betalt för butiks priser.. )


Tja alla får ha en fantastisk dag för här är de lördags mys på schemat!

torsdag 2 augusti 2012

Projekt bord och stolar del 4

Använder samma typ av roller och pensel..
men detta var inge lek, färgen fäste inte lika lätt så lär bli mer varv än två..

första varvet men fler väntas då det skiner igenom och inte fäste överallt..
Men nog blir det fint..
använde Beckers symfoni bas C lackfärg blankhelt 45..
(bra att minnas för mig)

onsdag 1 augusti 2012

Pimp my..

Tycker att jag hade lite extra tid över och vad gör jag inte då om jag har detta hemma..?

  • Papper
  • Penna
  • Sax
  • Plastfilm
  • tråkig ytterdörr
Här har vi resultatet!
     
 Välkommen familj & vänner

Jag måste säga att jag är nöjd med det då det gjordes snabbt och är mycket trevligare att komma hem nu, då det upplevs mindre kallt.. (det ekar i min trapp uppgång, det säger väll allt).