tisdag 31 juli 2012

Fynden

Lovade lite bilder från några av loppis fynden i helgen..
Legot är ihop blandat och jeansen är i tvätten så de kommer icke...
De övre vissar innan
De nedre efter.
Jag tycker det blev jätte bra har velat lite om jag skulle köpa en sånn här matta, och för den kursen så är de bara att slå till...
 Hans rum är så stort så han tappar inte något lekyta.. vi får bara bygga krokigare tågbana och leka att det är en gräsmatta.. men mjukt och fint tycker jag det blev, en stor förbättring!
Lila ljuslyktor
Dom här passar perfekt hemma hos mig och det blir så mysigt sken av dem också!
Lite avis är ni allt.. *smile*

Ja närmar sig loppis igen.. hoppas jag hittar fler fynd..



måndag 30 juli 2012

Slutet på sommar veckan (som vi säger i Pite)

jag fick ett E-pass till PDOL så du ville jag så klart ut ännu mer.. hjärtats momma och morfar skulle komma hem och då han frågat efter dem i en vecka så var det den bästa barnvakten då pappan också skulle ut på området..
Jag jobbade på dagen men det hindrar mig inte från att hinna på loppis, denna gång gjorde jag perfekta fynd!
Kommer bilder en annan gång..

Söndagen var det perfekta vädret för en städ och röj ar dag så Hugo fick åka upp de sista turerna på området och hemma under tiden han sov så passade jag på att göra sånna där tråkiga saker .. rensa avlopp och  skrubba badrummet, sedan fick jag hjälp med att dammsuga och skura då han vaknade.. så idag ska vi se om vi hinner till en återvinnings station.. det vore kort sakt underbart...
Hjärtat fick massa traktorer av morfar och momma som han leker konstant med,.. tuvär så gick en sönder fort, så klart favoriten av de små..  fungerar dock men ingen skopa..
Går i för min sista arbetsvecka önskar att jag  hade kunnat jobba längre men måste göra skolan först..
Tja allt jag hade på hjärtat idag..

lördag 28 juli 2012

Projekt bord och stolar del 3

Efter att ja slipat så kommer vi till grundmålningen, färgen är bruten men pga att det är så pass mycket vita pigment i den så blir den grå
Färgen är köpt på byggma i Piteå, Häftgrund för att den ska fastna på en eventuellt planka ytan om jag missat en fläck...

Jag har använt mig av en vanlig målar pensel (engång) samt ett liten skumgummiroller så det blir en slät yta, denna har jag använt på plana ytor, dvs bordsskivan, stols sitsen och övre delen av ryggen, detta betyder mycket med pensel...


skillnaden är klart märkbar!


torsdag 26 juli 2012

Ledig torsdag och PDOL

Dagen började med att vi steg upp, och solen lyste glatt..
Efter frukost och lite lek så satte vi oss i bilen och in till stan där de fanns gott om parkeringar ( kl var kvart i tio.. så rusningen hade inte startat)
Tina och Alice hade inte kommit ännu så de blev en latte för mig, som Hjärtat sedan envisades om att bära, och duktig var han, med en hand.
Tivolit hade inte öppnat så fick gick runt en sväng, och kollade in stånden, vad de hade att erbjuda, inget sm igentligen intresserade lillen så det blev inget, är så mycket att titta på att man blir mättad..
barnen fick var sin hamburgare och jag testade älgwooken (nja inget speciellt) men Hjärtat åt upp hela sin hamburgare, men de få skedar av fil som han åt till frukost så förstod jag det..
nu hade tivolit öppnat så nu gick vi och så fick barnen åka, vi började med snigeln, en berg & dal-bana för barn, det som stör mig är att jag som vuxen som måste åka med för att han ska kunna åka då säkerheten är minimal!
måste dem vuxna som åker med också betala så kort sakt 70kr för att han ska få åka en gång! man kan köpa 6st/200kr (3 åkturer för ca 67kr/åk) och 10st/280kr (5 åkturer för 56kr/åk).. och för att tillägga så åkte man 2 varv runt banan! Måste jag säga att Hjärtat inte trodde det var slut?!?
väntar på att den ska starta med spänning
Men det fanns också en uppblåst rutsch kana med blixten mcqueen och bärgarn tuvär så är han för liten och skulle inte ta sig upp för trappen, så han fick titta på men de var ingen fara han var glad ändå!
bilar2 ser han konstant och bärgarn är en favorit..
sedan fick han köra bil! perfekt han fick sitta själv och de körde lagomt med varv och roligt hade han så det blev två omgångar med två bilar, vi ska in imorgon också så han får åka lite mer.
Första varvet med bilen men han spanade bakåt på den bilen bakom honom.. så det blev nästa  vända men se så glad han är!
Han fick en passagerare också andra varvet av Kevin, blivande dagis kompisen.


MITT HJÄRTA


Regnet började också sippra ned och klockan började ticka iväg, så hjärtat satte sig lugnt i vagnen och kramade sitt lejon som han så stolt vann! Jätte snäll var hon i ståndet Alice drog först en nalle men ville ha en smurf så Hjärtat ville så klart också han en, men han drog ett lejon så hon höll fram lejonet och två smurfar så han fick välja, han tog fort lejonet och jätte glad! Det är huvud saken!
Det jag minns från när jag var liten var att man får sockervadd på tivoli!! Så han fick sin första sockervadd idag, och inte i påse utan man ska få kleta lite också.. det gillade han!
fick lite skägg också, men gott var de, smått förvånad då man först fick den..
Vi åkte hem till oss och barnen fick se lite shrek, sedan var det dax att sova en stund, vi läppte lite på sov tiden idag med en timma fördröjning men allt har gott jätte bra!
Under tiden Hjärtat fick sov, målade jag bordet och stolarna sedan klippte jag djungeln som växte på lillens morfars gräsmatta. Under den tiden jag högg ned djungeln så kom de med ett stort och tungt paket som de bara lastade av framsidan! Inte så smart, PDOL och alla passerar som kommer från pitholms området! Men efter att ha ringt några samtal så körde personen jag försökt att nå förbi, så vi bar in paketet, då hade Hjärtat.
Vi plockade rabarber och började promenera hem där vi tillagade rabarber kyckling som min syster lagt upp.. http://ninna77.blogspot.se/2012/07/rabarberkyckling.html jag hade tuvär ingen gräslök då jag glömde bort det.. men gott ändå fast blir nog godare..
Efter maten så åkte vi och hälsade på Sofie som blivit stora syster till en söt liten kille! Hugo blev lite svartsjuk efter ett tag då jag höll honom..  vilka minnen! tänka sig att min lilla kille inte är så liten längre då han vuxit så mycket... 

bjuder på en film från åkturen..




onsdag 25 juli 2012

Projekt, bord och stolar del 2

Efter ett ex antal timmar, är bordet och 2 stolar slipade..

Använde maskin på de  släta ytorna och slip papper på alla detaljer och rundningar..
Det var detta som tog tid! bordet gick  smidigt.. stolarna var inte så skoj..

Resultatet:
slipat och klart
(Tog kompressorn och blåste bort dammet, sedan torkade jag av det med lätt fuktad trasa..)

tisdag 24 juli 2012

Finn ett fel..

Anna och Jennie har varit här idag och Hjärtat är så glad.. Tack ska ni ha!!

De lektes så bra att jag plockade i lek hyllan, där hjärtat fick synd på mattan.. Jennie fixade hagen, så efter ett tag var vi tre..

Även stora barn kan också busa.. :)

söndag 15 juli 2012

Projekt, bord och stolar del 1

I mitt kära kök, står det ett runt bord, med stolar till, detta bord har jag ätit vid tusen tals gånger, skratta och gråtit vid, berättat roliga saker mysiga stunder..ja kort sakt det är bordet som stått i min pappas hus..

de köpte ett nytt bord förra sommaren, men i smyg så sa Bibbi till pappa att dom skulle spara det då jag fullkomligt älskar det.  Jag tyckte att de skulle slipa upp det och måla det istället..
Så jag fick en fin överraskning då jag fick reda på att bordet fanns kvar och var mitt...

Men det är ganska slitet.. är kring 50 år gammalt.. så det syns tydligt vart morgon kaffet tagits..

Så nu har projektet bord/stolar inletts...



Mitt badrum

Nu börjar jag faktiskt känna att jag är klar med badrummet, men om någon vill ge mig ett rosa toalock så säger jag så klart inte nej..
grönt till max..
När jag flyttade in så hade badrummet ingen färg alls utan tråkigt målad vit väv och en plast matta, stort tomt utrymme, men ett badkar så ponetial fanns helt klart..

Färg valet var enkelt då vi hade två badrum i huset, ett med grönt ett turkost, det gröna följde med mig..

små pyntat..
bland det första jag har gjort var att jag monterade ett högskåp (från ikea i högblank vit) för att rymma handukar och annat exempel toalett papper..
För att piffa upp dörren klippte jag ut lite bokstäver på plast film..
Fyndade  på loppis i helgen, en spegel till hjärtat, så nu har han en egen att titta i..


Pyntade fönstret med mönstrad plastfilm vilket blev en super bra piff.. (byggma)
krokodil som halkmatta i badkaret (ikea)
leksakslåda i grönt för alla badleksaker (loppis, men finns på ikea)
jag klippte draperiet i två för att mjuka upp och det blev det. (ikea)
i samma veva som jag gjorde dörr-texten gjorde jag texterna till handukarna..


måndag 9 juli 2012

Smoothie

Gotta varma dagar
2 port eller en stor 
2 dlTurkisk yogurt
1 banan
2 dl frysta hallon

Kör allt i en mixer och klart.

Ni ska bara veta hur glad hjärtat blir då han får en till frukost!

måndag 2 juli 2012

Balkongen


balkongen innan

Ganska tråkigt eller hur..

Men då blev krukorna upp borrade och iväg åkte vi och köpte blommor.. färg är inte svårt att gissa.. rosa blev det... detta är resultatet..


Balkongen efter
planterade dem för ett tag sedan och de verkar trivas jätte bra!
bjuder även på en bild på en som sover gott under parasollet...

2012 Juli 2


om ni undrar om vagnen... man ska inte lämna saker på dagis som inte måste vara där!

söndag 1 juli 2012

Coleslaw



ca 6 dl strimlad vitkål (på kortet är det färsk men det blev inte lika gott och vackert som vanlig..)
1 rödlök
1dl creme fraiche
½ dl majonäs
lite senap
salt &peppar

  • strimla vitkålen i önskad tjocklek, jag vill ha det lite crunchi så jag har lite grövre,
  • skiva rödlöken
  • blanda alla ingredienser
  • låt stå och ta smak gärna över natten..
servera med ex rostbiff, grillspett av alla de slag..
funker perfekt som komplement för potatis eller som tillbehör.

Söndag

Idag har vi haft en trevlig dag!
matlusten är tillbaka hos hjärtat och efter tuppluren åkte vi och stor handlade där Pernilla & Oliver väntade, så kom de till oss och barnen lekte super bra!Trots Oliver är ganska precis ett år! Men hjärtat är så bra med mindre barn dagis personalen har sakt det och det stämmer verkligen, och kramas och myst gjorde dom också, värmer i hjärtat!

 Pizza och jordgubbar slank ockå ner, kan inte motstå då det är 20kronor asken! (5st/75kr).

Sedan cyklade vi till momma och morfar som längtat efter hjärtat. Min lugg blev lättare.. kort sakt trevligt och skönt att få prata med momma kändes som ett tag sedan..   

Jag fick bara ett sådant sug att hyra film trots klockan var halv nio,
 så frågade Hugo om han ville åka och hyra film, snacka om fart på benen, så hem och hämta bilen då det började blåsa kallt...

Something borrowd (till mig..)
Romantisk komedi
Handlar om vänskap i mina ögon.
Den man har med vänner och den vänskap man har med den man älskar.. fint!

Såg halva på bussen hem i vintras och velat se den LÄNGE!! konstigt nog så kände jag för att gråta lite till den, romantiker är jag tydligen..  Men gillar den verkligen skulle kunna se den flera gånger.. om jag skulle orka byta skiva i DVD ..
Betyg: för det humör jag är på nu och denna typ av film full pott!! 5/5

Hjärtat skulle självklart också få se en film..  Han valde tro det eller ej, trots jag försökte rikta in honom på toystory herkules...
Trassel:en film som jag gillar! och velat ha ett tag..

Kung Fu Panda: klart favoriten hos hjärtat..

och Tom & Jerry slank också med..
Tänker bjuda på en bild som visar en kille som myser till Kung Fu Panda..

mitt hjärta!